Svi termini za individualne i grupne treninge su nam puni. Hvala Vam na razumijevanju!

Za koga je Pilates?

Za koga je Pilates?

Kome je Pilates namijenjen?

Pilates je namijenjen svim dobnim skupinama, bez obzira na trenutačnu fizičku spremnost. Pilatesom se mogu baviti svi bez obzira na dob, spol, trenutno kondicijsko stanje budući da se svaka vježba može prilagoditi potrebama polaznika.

Kod osoba s problemima na kralježnici, zglobovima kao i kod onih koju su zapostavili vježbanje kroz duži vremenski period pilates djeluje rehabilitacijski. Pilates predstavlja jedan od ponajboljih programa vježbanja jer ciljano oblikuje tijelo te se pilatesom mogu baviti svi koji se žele osjećati bolje.

Što ćete postići vježbajući Pilates?

Za razliku od ostalih treninga snage gdje jačamo samo površinske mišiće Pilatesom aktiviramo i duboku mišićnu muskulaturu čime jačamo i izdužujemo obje skupina mišića. Koristeći više različitih mišićnih kontrakcije istovremeno Pilatesom jačamo i mišiće oko zglobova utječući tako na stabilnost centra tijela. Vježbajući pilates Vaše se tijelo mijenja te konstantno napreduje. Uz smanjenje bolova u leđima osjećati čete se bolje, reducirati stres, osloboditi napetosti te povećati Vašu radnu sposobnost. Prvi rezultati uočljivi su već nakon prvog mjeseca treninga ukoliko trenirate 2 do 3 puta tjedno. Ojačati ćete mišićni tonus, poboljšati snagu, fleksibilnost i uravnoteženost tijela te ojačati mišiće odgovorne za pravilno držanje. Pilates indirektno utječe i na smanjenje potkožnog masnog tkiva tako što djeluje na povećenje tonusa ukupne muskulature.

Vježbajući pilates prije svega djelujemo na :

  • snagu, koordinaciju i fleksibilnost
  • razvoj dugih vretenastih mišića
  • ciljano oblikujemo tijelo
  • pospješuje stvaranje mišićnog tonusa
  • djeluje povoljno na tetive i ligamente
  • smanjujemo bol u leđima te tako preveniramo ozljede
  • postajemo svjesniji svog tijela te poboljšavamo ukupno emocionalno stanje

Preporuke

Preporučuje se trenirati Pilates 2 do 3 puta tjedno što uz dodatak aerobnih aktivnosti kao što su plivanje, vožnja biciklom, brzo hodanje predstavlja kompletan trening.

Odjeća za Pilates treba biti što udobnija i komotnija, a poželjno je da ne bude preširoka kako bi instruktor imao bolju kontrolu nad polaznikom. Pilates vježbamo u čarapicama ili u šlapicama za ples.